Expressivo 2013

"The Lion King"

In de gloed van warme kleuren van de opkomende zon bezingt het dierenrijk de geboorte van Simba. De leeuwenwelp met een grote toekomst wordt getoond aan de menigte. Simba is de toekomst, de start van een nieuw leven. Het is zijn taak om als koning der dieren te waken over de instandhouding van de kringloop van het leven, de “circle of life”.

Simba ontmoet tijdens het opgroeien Timon, een arrogante stokstaart, en Pumba, een eerder naïef wrattenzwijn. Het is dit olijke duo die het leeuwenwelp insecten leert eten en toont hoe te genieten van het leven. De drie worden vrienden voor het leven.

De botstukken achteraan verwijzen naar het olifantenkerkhof uit de musical en symboliseren de dood.
Deze donkere plaats is de thuis van de hyena’s.

Expressivo heeft er voor gekozen om het klassieke verhaal vorm te geven geïnspireerd door de musical, met in de hoofdrollen figuranten niet gehuld in gewone kostuums, maar omringd door bloemen.

Maskers, gebaseerd op verschillende figuren uit het verhaal helpen het levensverhaal vertalen van de kleine leeuw als troonopvolger van koning Mufasa in een wervelend spektakel van dans en muziek. “

Top

 

Expressivo 2012

“Het oude Egypte in zandsculpturen  weer tot leven gebracht”

Het corso Blankenberge kreeg dit jaar als thema “Kleur”. Sint-Gillis sloot hier graag bij aan met het thema “kleurenpalet”. Toch zullen we dit jaar 2 totaal verschillende wagens te zien krijgen.  De Blankenbergse regisseur Jan Van Quatem gaf de opdracht mee de wagen in 1 hoofdkleur te bebloemen, terwijl  Stijn De Wolf, de nieuwe regisseur te Sint-Gillis, net een rijke variatie aan kleuren verwacht.

Binnen het opgelegde thema krijgen de wagenbouwers steeds de vrijheid om via een zelf gekozen onderwerp de creativiteit de vrije loop te laten. De rijke Egyptische geschiedenis, met zijn weelderig versierde tempels, weer tot leven  brengen, leek ons een mooie uitdaging.  In Blankenberge gaan we voor de hoofdkleur geel, en zullen we Egypte tot leven brengen “in zandsculpturen”, een knipoog naar de gekende lokale toeristische attractie. In Sint-Gillis wordt dezelfde wagen gemaakt, maar zullen we ons wat kleuren betreft volledig kunnen laten gaan. 

Top

 

Opbouw wagen 2012

Opbouw uit de startblokken

Vanaf  1 april krijgen de wagenbouwers toegang tot de opbouw hallen.  Expressivo was er als de kippen bij om aan de slag te gaan. Inmiddels is de ijzerconstructie van onze Luxor tempel zo goed als klaar. Onze beeldhouwers zijn ook aan de slag gegaan om onze sfinxen en farao’s vorm te geven.

 

 

 

         
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
     
         
         
         
     
 
         
Top

 

Expressivo in Corso te Blankenberge 2012

 

Top

 

Expressivo in Corso te St-Gillis 2012

 

Top

 

Krantenartikels.

Top